2014- rok povolání- VeMlad Letohrad

21.02.2014 18:00

Kde: Letohrad

18:00 mše svatá v Letohradě na náměstí v kostele sv.Václava

Co já? Kdo já?

Téma: Povolání

Bude to tradičně zajímavý a zábavný!

co prazradím, na co se můžete těšit je.... svědectví dalšího směru- manželství! Přijdou svědčit zajímavý svědci a to naši vikariátní manželé Janka a Honza s Kryštofem Majvaldovi!;-)

 

https://www.youtube.com/watch?v=X21mJh6j9i4

 

Jak bylo...


Je únor a náš vikariát je zvyklý, že každý měsíc je VeMlad a tento rok je rok povolání a VeMlad no.2 byl celkově na žhavé láskyplné téma „MANŽELSTVÍ“. Schola se sešla už v 17 hodin a připravovala hudbu na mši a v 18 přesně vypukla mše, kterou celebroval místní pan farář Václav Vacek. Byl požádán o povídání k tématu a on jako odborník na manželství, např. jezdí na manželské setkání, povídal, kázal, vyprávěl, citoval pohledy Bible až ani nevíme, že mše trvala 2 hodiny. Ale přišlo nám to všem, že jen 30 minut, jelikož jsme byli v menší vytopené kapli nebo jsme byli zapojeny do hovoru dotazy... Jelikož je únor a to je už po 3. vždy VeMlad v Letohradě, tak po mši nás čeká přechod do nedalekého Centra pod Střechou. Cestou jsme zvyklý hrát nějakou hru k tématu a zároveň na poznávání se navzájem –  tedy hráli jsem „drbárnu“. Poté jsem měli čas při palačinkách, rohlíčkách či buchtách u čaje pořádně si povyprávět a popovídat. Potom nastal hlavní hřeb večera a to „Vážně a nevážně o manželství by Janka a Honza s Kryštofem Majvaldovi“. Jsou to naši bývalí vikaritní zástupci a jsou to úžasní manželé, kteří si opravdu uvědomují přítomnost Boha v jejich životech, ale hlavně ve jejich vztahu. Plynule navázali na teoretické vědomosti, jenž jsme nabyli na mši do realistické praxe.
Shrnula bych to do těchto 4 vět:
Když miluješ, není co řešit.
Když miluješ, vždy je co řešit.
Brainstroming na téma manželství: láska, rozhodnutí, děti, oběť, oběd... :-)
...a hlavně co si pamatuje každý z nás 27 mládežníků účastnících se VeMladu ví, že MANŽELSTVÍ JE COOL!!!
Vše se zakončilo nádhernou modlitbou, která byla opravdu niterní a silná. No a hajdy do peřin, však někteří pokračovali tančením na plese a někteří dořešívali myšlenky na tradiční gaučingové afterparty.