DIECÉZKO

23.03.2013 07:07

Pojedeme opět společně vláčkem a za naší vlajkou a ukážem všem kdo je nejkrásnější...;-)

jistě všichni o tom už víte, ale jen připomínám, že již brzy bude Diecézní setkání mládeže v Hradci Králové, které se uskuteční příští sobotu 23.3., pojedeme společně pod vlajkou našeho vikariátu a to vlakem, který je v HK 7:57 a to v 6:06 z Jablonného nebo v 6:18 Letohradu.

Diecézní setkání mládeže v Hradci Králové se uskuteční 23. března 2013, jeho hlavní mottem je: „Jděte, získejte za učedníky všechny národy.“ (Srov. Mt 28,19).Program začne v 9:00 v budově filharomie na Eliščině nábřeží, jeho součástí bude katecheze, nabídka několika způsobů společné modlitby či outdoorové aktivity. Uveden bude také autorský muzikál Tarsan o životě Pavla z Tarsu.

Během dne bude také příležitost ke svátosti smíření, soukromé adoraci a rozjímání křížové cesty. Setkání vyvrcholí v 15:00 hod mší svatou v katedrále Svatého Ducha, kterou bude sloužit diecézní biskup Jan Vokál.
Zápis z akce nám dodaly holky Klárka+Hanička:

Diecézní setkání mládeže

Jděte, získejte za učedníky všechny národy!“ (srov. Mt 28, 19)

Sobota 23. března nebyla jen tak nějaká obyčejná sobota. My, mladí ze všech koutů diecéze, jsme se sjeli do Hradce Králové společně oslavit 28. Světový den mládeže. Z našeho žambereckého vikariátu jsme se na cestu vydali společně. Kvůli odjezdu vlaku, jsme se nevyhnuli brzkému rannímu vstávání , ale bohatý program, který nás čekal, stál za to. Diecézní setkání bylo zahájeno ve Filharmonii, kde také probíhal dopolední program. Scénka a video se symbolikou zapalování světla víry byli krásným úvodem. Nechybělo slovo na den v podání seminaristů ani obohacující katecheze otce Jana Uhlíře. Představili se nám vikariátní kaplani pro mládež a jejich věrní pomocníci, zástupci mládeže. Celé dopoledne hudebně zpestřovala VeKa (= Vesmírná kapela). Po duchovním nasycení následovalo občerstvení v již klasické podobě baget a pitíček . Na odpoledne pro nás bylo připraveno hned několik aktivit. Na své si přišli milovníci sportu, deskových her, stejně jako všichni, kteří nepohrdnou akčními hrami ve městě. Jednou z nabídek byl také muzikál Tarsan v podání souboru Spojené farnosti. Ale nenechte se zmást. Hlavní hrdina se nehoupal na liánách, byl jím totiž Pavel z Tarsu. Odpoledne bylo také možné účastnit se modlitby chval, adorace, křížové cesty nebo přijmout svátost smíření. S odbitím třetí hodiny přišlo krásné vyvrcholení celého setkání. Všichni jsme se sešli k slavení mše svaté v katedrále Svatého Ducha, která se zaplnila do posledního místa. Hlavním celebrantem byl otec biskup Jan Vokál. O hudební doprovod se postaraly scholy z Polné a z Lázní Bělohrad. Společným symbolem všech letošních setkání mládeže v českých a moravských diecézích je byzantský křížek, který každý z nás dostal. A tak jsme se všichni rozjeli z hlavního města naší diecéze zpátky domů s křížkem na krku. Velký dík patří všem, kteří setkání připravovali nebo se na něm jakkoli podíleli, setkání se opravdu vydařilo!

Anketa - Co se tě oslovilo?

Anička: Moc se mi líbilo úvodní video.

Soňa: Poprvé jsem viděla muzikál. Dojala mě horlivost svatého Pavla.

Marta: Oslovila mě ranní katecheze.

Anežka: Líbil se mi průběh bohoslužby, myšlenky kněží a krásné společenství mladých věřících.